René Lauwers – bekend van de Aqua Riesen Polyp en Cortina Jet – is overleden

Er is heel droevig nieuws uit het kermiscircuit. De alomgekende René Lauwers is 1 dag voor zijn 58ste verjaardag overleden. René Lauwers kenden we onder andere van de thrillrides Aqua Riesen Polyp, de Break Dance 3 en de Bayern Curve Cortina Jet waarmee hij op de Belgische kermissen en daarbuiten rondreisde.

 

Het was schrikken toen het nieuws ons bereikte dat de foorkramer René Lauwers overleden was. René Lauwers werd geboren op 15 juni 1964 in Gent en overleed onverwachts op 14 juni 2022 in Brugge, 1 dag voor zijn 58ste verjaardag. Lauwers was tot op zijn laatste dagen nog erg actief als foorkramer en stond deze maand nog op de kermis van het Waalse dorpje Colfontaine. Eerder dit jaar was hij met de Aqua Riesen Polyp onder andere nog terug te vinden in Kortrijk, Brugge, Vilvoorde, Doornik en Aalst. Funfair Worldwide maakte afgelopen winter in Aalst nog beelden uit het operatorhokje waar René de Aqua Riesen Polyp bestuurde.

 

René Lauwers groeide op in het kermiscircuit als 7de generatie foorkramers van de familie. Attracties bedienen en door de microfoon roepen werd hem dan ook geleerd met de paplepel. René was daarom heel erg gekend in het kermiswereldje en een icoon. Ook stond hij bekend als een zeer goede operator die de best mogelijke ritjes uit zijn attracties kon halen. Lauwers was de laatste jaren vooral op zowat alle grote kermissen in België terug te vinden, maar toerde in het verleden door Europa en had een aantal vaste plekjes in onder andere Frankrijk en Duitsland.

 

 

 

Bronnen: Mathieu Messin, Kermisland