Opening nieuwe achtbaan Hellendoorn vertraagd

De nieuwe achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn zal voorlopig niet openen. Ridderstrijd, een Spinning Coaster van Reverchon, wacht namelijk op enkele cruciale onderdelen waaronder delen van het besturingssysteem. Het is nog onduidelijk wanneer het Nederlandse pretpark de achtbaan gaat openen.

 

Het zal nog even duren totdat Ridderstrijd in Avonturenpark Hellendoorn zijn deuren zal openen. Het park wacht sinds 2021 op enkele cruciale onderdelen. Zo wacht men op enkele delen van het besturingssysteem, een cruciaal onderdeel om de achtbaan operatief te krijgen. Naast de opening van de achtbaan, laat ook het testen op zich wachten. Het is ook nog niet duidelijk wanneer deze onderdelen zullen aankomen in het attractiepark. Het park kan daarom nog niet zeggen wanneer Ridderstrijd zal openen. Ook de making-of serie op YouTube wordt voorlopig niet verdergezet.

 

Ridderstrijd is een Spinning Coaster van de Franse fabrikant Reverchon. De achtbaan is 13 meter hoog en haalt een maximumsnelheid van 46,8 km/h. De achtbaan werd overgekocht van een Mexicaans pretpark. De achtbaan heeft een capaciteit van 900 personen per uur.

 

bron: Looopings & RCDB

Foto: Avonturenpark Hellendoorn