Nieuwe achtbaan Flamingo Land krijgt de naam “Sik” en opent komende zomer

Het Engelse Flamingo Land bouwt reeds sinds 2019 aan een gloednieuwe achtbaan voor het park. Door de coronapandemie werd de bouw van de achtbaan stilgelegd en duurde het tot eerder dit jaar voordat de draad weer werd opgepikt. Na de eerste testritten eerder deze maand, is nu ook de officiële naam voorgesteld, samen met een openingsdatum.

 

Flamingo Land, gelegen in het Engelse Malton, wist in 2019 een derdehandse 10 Inversion achtbaan van de achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides op de kop te tikken. Het fascinerende aan dit verhaal is dat de achtbaan echter nooit is opgebouwd bij één van de twee vorige eigenaars en dus gloednieuw is. Het volledige verhaal betreffende de voorgeschiedenis van de achtbaan kan u hier teruglezen. De bouw startte in 2019, maar de uitbraak van de coronapandemie zorgde voor verschillende bouwvertragingen en dus een uitgestelde opening. Het duurde tot begin 2022 voordat de werkzaamheden terug op volle toeren draaiden, met het herschilderen van de baan en de eerste testritten eerder deze maand.

 

SikSilk

De nieuwe achtbaan van Flamingo Land gaat vanaf heden door het leven als “Sik”. Deze naam refereert naar de samenwerking met het kledingmerk SikSilk. Naar verluidt zijn Gordon Gibb, de eigenaar van Flamingo Land, en de eigenaars van het kledingmerk sinds lange tijd bevriend en was hun wederzijdse wens om samen een project te ontwikkelen. Dat werd de 10 Inversion achtbaan “Sik”. De lokale touch gaat zelfs verder dan dat: de treinen zijn bestickerd met de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werd ook de openingsdatum voor de nieuwe achtbaan meegedeeld: deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 juli 2022.

Sik is de tweede revisie van de 10 Inversion achtbaan van het Zwitserse/Liechtensteinse Intamin Amsument Rides. De baan is 875 meter lang, heeft een hoogte van 33 meter en behaalt een topsnelheid van 85 km/u. Zoals de productnaam reeds doet vermoeden, gaan inzittenden maar liefst 10 keer over de kop. Vijf van deze inversie zijn heartline rolls. De originele 10 Inversion achtbaan opende in 2002 in het Engelse park Thorpe Park, dat meer dan vier uur verwijderd is van Flamingo Land. Een onride video van de eerste testritten is hieronder te zien.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bronnen: Flamingo Land, Blooloop
Foto: Flamingo Land