Laatste baandeel van achtbaan Defiance geplaatst in Glenwood Caverns

Het Amerikaanse pretpark Glenwood Caverns opent komende zomer een gloednieuwe Gerstlauer Euro-Fighter: Defiance. De achtbaan is gelegen op ruim 2000 meter boven de zeespiegel, wat naast een spannende ritbeleving ook voor een prachtig uitzicht gaat zorgen. Voorbije week is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces behaald: het laatste baandeel van deze nieuwe attractie werd geplaatst.

 

Glenwood Caverns, een pretpark gelegen in de bergen van de Amerikaanse staat Colorado, bouwt aan een gloednieuwe achtbaan van Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer: Defiance. De achtbaan is gelegen op een hoogte van maar liefst 2173 meter boven de zeespiegel, op de zijflank van het gebergte. Daarmee zou het de hoogstgelegen achtbaan ter wereld zijn. Het Amerikaanse bedrijf Ride Entertainment, dat de installatie van de baan verzorgt, sprak vorig jaar al over de komst van deze recordbrekende achtbaan en de uitdagende bouwplaats van deze unieke achtbaan. Vorige week werd de lay-out vervolledigd met de plaatsing van het laatste baandeel.

Op de foto’s is te zien dat de In-Line Twist voor de remmen het laatste element is dat geïnstalleerd werd. Ook zijn nog eens de uitdagende werfomstandigheden duidelijk en het prachtige uitzicht dat inzittenden gaan meekrijgen tijdens de rit. Ook zijn er reeds verschillende arbeiders aan het werk om de elektrische installaties (remmen, aandrijving etc.) te installeren en aan te sluiten, zodat de eerste testritten spoedig kunnen starten.

Defiance is een Euro-Fighter van de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De lifthill van de achtbaan is 23 meter hoog, met een first drop van 33,5 meter. Tijdens de korte mar krachtige lay-out raast de achtbaantrein met 8 personen doorheen twee inversies en bereikt de achtbaan een maximale snelheid van 90 km/.u De twee inversies zijn een zogenaamde Banana Roll en een In-Line Twist vlak voor de remmen. Ondanks dat Defiance tot het achtbaanmodel Euro-Fighter behoort, is er toch gekozen voor treinen met heupbeugels (Euro-Fighters hebben doorgaans schouderbeugels). Glenwood Caverns heeft nog geen specifieke openingsdatum gecommuniceerd, maar de opening staat gepland voor komende zomer.

 

 

Bron: Glenwood Caverns
Foto’s: Glenwood Caverns,
@kbrewFL