Gondels op eerste mechanische attractie van Rulantica geplaatst

In Rulantica, het waterpark dat bij Europa-Park hoort, zijn onlangs de gondels gemonteerd op de nieuwe Twist ‘n’ Splash. De attractie is de eerste mechanische attractie voor het waterpark.

 

Op sociale media van Rulantica zijn onlangs foto’s verschenen van de opbouw van de nieuwste attractie. De attractie wordt een Twist ‘n’ Splash gebouwd door het zusterbedrijf Mack Rides. Op de foto’s zien we dat gondels op draaischijf zijn gemonteerd. Het zal de eerste mechanische attractie worden voor het Duitse waterpark. De attractie zal de Scandinavische naam Heligvända krijgen en komt te liggen net naast Frigg Tempel, een buitengebied.

Een Twist ‘n’ Splash kan je vergelijken met een theekopjesattractie. De theekopjes zijn hier echter wel veranderd naar gewone gondels die zijn uitgerust met waterpistolen. Het is de bedoeling dat de inzittenden in de gondels elkaar nat maken. Ook personen buiten de attractie kunnen deelnemen aan het spel, want ook aan de buitenkant worden er waterpistolen geplaatst. Tijdens de rit komt het draaiplatform volledig onder water te staan. Een vergelijkbare attractie vind je in Slagharen. Naast de Twist ‘n’ Splash zal Rulantica in de toekomst ook nog uitbreiden met nieuwe glijbanen en andere attracties.

 

Bron & Foto: Rulantica