Walrus Pairi Daiza overlijdt tijdens bevalling

In Pairi Daiza is op 4 mei een walrus overleden. Dit gebeurde toen het dier bezig was met een bevalling. Ook haar kleintje heeft het niet gehaald. Petrushka werd 19 jaar, ze kwam destijds uit het aquarium van Valencia.

 

Droevig nieuws uit Pairi Daiza want daar is tijdens een bevalling een walrus overleden. Ook de baby overleefde de bevalling niet. De oorzaak werd door de autopsie snel duidelijk, beide dieren overleden door een dystocie van de foetus. Het kleintje lag dus in een verkeerde houding, zelf kan hij zich in dat geval nog redden door zich te herpositioneren. Helaas gebeurde dat niet met een fatale afloop als gevolg. Dierenartsen staan in dit soort situaties machteloos. Het kind weegt dan al 50kg, om nog maar te zwijgen over het gewicht van de moeder. Het maakt het onmogelijk om het kleintje zelf te herpositioneren en ook een keizersnede is niet mogelijk.

Vorig jaar werd in Pairi Daiza nog een walrus jong geboren. Het dier is in het wild met uitsterven bedreigd waardoor het belangrijk is dat er nieuwe walrussen worden geboren. Daardoor werkt het park samen met het aquarium van Valencia en Tierpark und Tropenaquarium Hamburg. De lichamen van moeder en kind gaan nu naar de universiteit van Gent. De skeletten worden ter beschikking gesteld van het museum dat zich daar bevindt.

 

bron & foto: Pairi Daiza