Uitgelicht: Roller Coaster – Papéa Parc

Roller Coaster is een Zierer achtbaan in het Franse Papéa Parc. Deze achtbaan kreeg een plekje achteraan het park, tussen palmboompjes. De baan opende in 2009 maar kende al een verleden in een ander park.

 

Roller Coaster in Papéa Parc is een achtbaan gebouwd door Zierer en van het type Tivoli Large. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 36 km/u en over de baan rijdt één treintje met plaats voor 40 personen.

Deze achtbaan opende in dit park in 2009, maar werd tweedehands aangekocht. Geauga Lake & Wildwater Kingdom opende deze namelijk al in 2000 als Roadrunner Express, de naam wijzigde in 2003 naar Beaver Land Mine Ride. Dit Amerikaanse park sloot jammer genoeg in 2007 de deuren voorgoed, waardoor deze achtbaan de oversteek naar Frankrijk kon maken.

Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 95 cm onder begeleiding of vanaf 120 cm alleen.