Technopolis telt af naar het Nerdland Festival

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni is het eindelijk zover. Tijd voor het Nerdland Festival, het grootste wetenschapsfestival in openlucht van België en de place to be voor nerds, geeks en al wie verzot is op wetenschap. En wie wetenschap zegt, zegt Technopolis.

 

Technopolis trekt in het pinksterweekend naar het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor het Nerdland Festival. Op zaterdag voegt Technopolis spektakel toe met een knaller van een show en het hele weekend lang zal het er samen met nerds uit gans het land waterraketten afschieten.

 

De show en workshop van Technopolis is het spreekwoordelijke tipje van de ijsberg van een bijzonder uitgebreid programma dat één doel heeft: mensen goesting doen krijgen in wetenschap.

Met ruim 200 live shows van bekende en minder bekende artiesten, focus talks van wetenschappers en tal van workshops, crash courses en experimenten is het Nerdland Festival een wetenschapsevent om u tegen te zeggen. Er is ook een Nerdland Brewery (ideaal voor wie bier én wetenschap lust) en een Nerdland Book & Merch Store.

Zeg nu zelf, Technopolis kan toch echt niet ontbreken op een plek als het Nerdland Festival. We zijn fier dat we kunnen bijdragen aan het programma, want kinderen en jongeren goesting geven in wetenschap… Laat dat nu net onze expertise zijn. We laten niemand naar huis gaan zonder een twinkel in hun ogen. Als ze beseffen hoe geweldig WOW-wat-is-me-dat wetenschap kan zijn, dan bestaat de kans dat ze er later hun neus diep in willen steken. Alle nerds zijn meer dan welkom om hun ontdekkingen in Technopolis en via onze sociale media verder te zetten.Ester Blockx – Marketing & Sales Director

 

To Wachtebeke & Beyond

Noem een populair wetenschapsfestival en de kans is groot dat Technopolis van de partij is. Zo nam Technopolis van 29 april tot 1 mei nog deel aan de Maker Faire in Gent met een workshop katapultschieten.

Maar ook op evenementen die geen overduidelijke link met wetenschap hebben, is Technopolis steeds vaker aanwezig. Zo geeft Technopolis in het najaar opnieuw wetenschappelijke demonstraties op FACTS, neemt het ook deel aan de Smile Safari in Wijnegem Shopping – Eat – Enjoy en schuimt het een 22-tal speelplaatsen af die door StressFactor LIVE worden omgevormd tot festivalweide. Het maakt deel uit van een uitgekiende strategie om ook buiten het bekende doe-centrum kinderen en jongeren versteld te doen staan van wetenschap. En dat op plekken waar ze dat het minst verwachten.

 

Over het Nerdland Festival

De wetenschappelijke breinen achter Nerdland zijn Lieven Scheire, Hetty Helsmoortel en Toon Verlinden. Ze hebben het Nerdland Festival niet alleen op poten gezet, ze kruipen ook zelf het podium op. Scheire en Helsmoortel hosten heel wat shows over o.a. de ruimte, A.I. en robots. Verlinden brengt zijn voorstelling ‘Weg van Water’, naar het gelijknamige boek dat hij vorig jaar uitbracht.

 

Naar het programma