Six Flags Fiesta Texas onthult treintjes nieuwe achtbaan

Het Amerikaanse pretpark is volop bezig met de bouw van Dive Coaster Dr. Diabolical’s Cliffhanger. Nadat onlangs het laatste trackdeel geplaatst werd, heeft het park de treintjes laten zien die over de baan zullen rijden.

 

Six Flags Fiesta Texas, gelegen bij San Antonio in de Amerikaanse staat Texas, mocht onlangs klinken op een nieuwe mijlpaal die bereikt werd bij de bouw van de nieuwe achtbaan Dr. Diabolical’s Cliffhanger. Men plaatste namelijk het allerlaatste trackdeel. Niet veel later toonde het park voor het eerst welke treintjes over de baan zullen rijden.

 

 

Dr Diabolical’s Cliffhanger

Dr. Diabolical’s Cliffhanger is 45,7 meter hoog, 762,3 meter lang en bereikt een topsnelheid van 96,6 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers twee keer overkop, een keer vlak na de drop in een Immelmann en de tweede keer door een 270° Zero-G-Roll. De tweede drop van de achtbaan is 22,9 meter hoog. Deze wordt gevolgd door een airtimeheuvel en een helix, waarna de remmen volgen. Het unieke aan Dr. Diabolical’s Cliffhanger is dat B&M voor het eerst een drop van 95° voorziet op een Dive Coaster.

Een ander zeer uniek aspect aan deze achtbaan is dat er voor het eerst een oneven aantal mensen naast elkaar kan plaatsnemen in een Dive Coaster. De drie treinen bestaan elk uit drie rijen met telkens zeven zitplaatsen, goed voor een totaal van 21 personen per trein.

 

Thema

Het thema van de achtbaan beschrijft de gevaarlijke Dr. Diabolical die een machine heeft gebouwd die menselijke adrenaline en angst kan opslaan. Met deze emoties voedt ze haar vreselijke wezens die ze wenst los te laten op de wereld, om zo een Apocalyps te doen ontstaan. De machine uit het achtergrondverhaal is uiteraard de achtbaan zelf.

 

Bron en foto’s: Six Flags Fiesta Texas