Parc Spirou Provence volop bezig met de bouw van nieuwe themazone

Het Franse pretpark Parc Spirou Provence opent dit jaar opnieuw enkele nieuwe attracties. Het gaat om een nieuw themagebied met een Disco Coaster in groene kleuren en een waterspeeltuin. Sinds de opening in 2018 breidt het park geregeld haar aanbod uit met nieuwe attracties.

 

In 2018 opende in het Zuiden van Frankrijk Parc Spirou Provence, volledig in het teken van de stripfiguren van Spirou en zijn vriendjes. Op dit moment heeft het park 4 rollercoasters waarvan Nid des Marsupilamis de meest speciale is. Het is namelijk een Roller Ball coaster van de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland met zwenkende karretjes. Spirou Racing is de grootste achtbaan, dit is een ESC-rollercoaster van de Duitse fabrikant Zierer.

Tijdens ons bezoek aan het pretpark in 2020 konden we vaststellen dat de attracties die in het park staan, stuk voor stuk leuk zijn, maar dat er gewoon te weinig attracties staan en te weinig schaduwplekken waren ten opzichte van de inkomprijs die gevraagd werd.

Vorig jaar pakte het park al uit met het planten van een hele hoop bomen om het schaduwprobleem op te lossen en opende ze een broodnodige nieuwe waterattractie met Splash Piranha. Dit jaar staat er een nieuw themagebied op de planning met enkele nieuwe attracties. Het wordt gewijd aan de strips Kid Paddle en Game Over en met deze uitbreiding wordt het park 4000 m² groter.

De blikvanger van de zone is een Disk’O Coaster gebouwd door Zamperla. Bij dit type attractie rijdt een grote ronde schijf over en weer over een heuvel terwijl ze ronddraait. Een voorbeeld van dit type attractie kennen we van De Grote Golf in Plopsaland De Panne.

Behalve de Disk’O Coaster komt er in de zone ook een waterspeeltuin. Naast de nieuwe attracties komen er ook overdekte zitplekken en groenvoorzieningen. Om dit alles te realiseren wordt zo’n drie miljoen euro geïnvesteerd. Ondertussen zijn de werken volop aan de gang!

 

 

Foto: Parc Spirou Provence