Landgraafs klimpark bestaat 10 jaar

Op 23 mei 2011 opende SnowWorld op de Landgraafse Wilhelminaberg een groot klimpark voor jong en oud met meer dan 60 obstakels, ziplines en de langste Alpine Coaster van de Benelux. Tot op de dag van vandaag mag het klimpark zich rekenen tot één van Europa’s grootste en trekt het elk jaar duizenden bezoekers naar Landgraaf. Om het 10-jarig jubileum te vieren brengt het klimpark tijdens het verjaardagsweekend op 21 en 22 mei een exclusieve nachtklim terug. Bezoekers kunnen dan in het donker, gewapend met hoofdlampje, het 12 meter hoge klimpark trotseren.  

 

Drie jaar geleden doopte SnowWorld het park om tot Adventure Valley en werd een nieuwe toevoeging gepresenteerd: een spannend Adventure Trail waar het ook goed toeven is voor minder avontuurlijke bergliefhebbers. Onderweg hebben bezoekers goed zicht op de klimmers boven hen, de waaghalzen in de Alpinecoaster en ontdekken ze meer over het rijke mijnverleden van de Wilhelminaberg. Zo trekt Adventure Valley een breder publiek en maakte het zich klaar voor verder nationale groei. Onlangs werd een tweede locatie in Nederland onder de naam Adventure Valley geopend bij SnowWorld Zoetermeer. 

“We zijn trots op ons mooie klimpark in Landgraaf en vooral dat we hierdoor jong en oud een kans geven om zichzelf te verrassen en uit te dagen. Als je eenmaal op grote hoogte staat, moet je soms even slikken voordat je de volgende hindernis op de route aandurft. Veel gasten komen dan ook vol adrenaline terug van hun avontuur. Kun je nagaan hoe het voelt om dat ’s nachts in het donker te doen!”, aldus Remko Klein, Commercial Director van SnowWorld. “Enkele jaren geleden hebben we dit ook al eens aangeboden en daar krijgen we tot op de dag van vandaag verzoeken voor. Daarom hebben we besloten om het tijdens ons jubileum weer mogelijk te maken.”

 

Nachtklimmen op vrijdag 20 mei
Het 10-jarig bestaan van Adventure Valley Landgraaf wordt o.a. gevierd met een bijzonder evenement voor echte avonturiers: Nachtklimmen. Op vrijdag 20 mei kunnen bezoekers van 20:00 tot middennacht klimmen in het uitdagende klimpark. Vanuit het klimparours hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de vallei van Landgraaf en dat beloofd – zeker in combinatie met zonsondergang- een spektakel te worden. Gedurende het gehele verjaardagsweekend zijn er diverse andere festiviteiten, zoals een springkussen, levend vier-op-een-rij en een gratis verfrissing vanuit de RanjaBar om het 10-jarig bestaan te vieren.

Het Nachtklimmen in Landgraaf is exclusief beschikbaar voor avontuurlijke klimmers van 1,20 meter of langer én als je online een ticket hebt weten te bemachtigen