Hunderfossen Familiepark heeft haar tweede achtbaan Fyr & Flamme geopend

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark heeft haar tweede achtbaan geopend. Het gaat om Fyr & Flamme, een Bob Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer die op 26 mei 2022 de deuren opende.

 

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark heeft haar tweede achtbaan Fyr & Flamme geopend. Deze achtbaan werd in snel tempo geopend en opende dan ook zoals gepland op 26 mei 2022. Fyr & Flamme is Noors voor Vuur & Vlam.

Voor de bouw van de achtbaan deed het park een beroep op het Duitse bedrijf Gerstlauer. Die ontwierp een baan van het type Bob Coaster voor het park. De trein stelt de twee draakjes voor, waarbij de ogen oplichten door LED-verlichting. Er komt ook rook uit de mond van de draakjes.

De achtbaan staat in het teken van een Noors sprookje over twee draken. Kinderen kunnen in deze achtbaan in de huid kruipen van een drakentemmer, die draken Fyr & Flamme moeten temmen. Fyr & Flamme is 110 meter en 5,5 meter hoog. Er rijdt één treintje op de baan waarin er plaats is voor 12 personen. Zij zitten per drie achter elkaar in een bakje. De achtbaan was een investering van 3 miljoen euro.

 

Bron en foto’s: Hunderfossen