Gardaland houdt bizarre achtbaan Sequoia Magic Loop dit jaar gesloten

Het Italiaanse pretpark Gardaland houdt ook dit jaar haar bizarre achtbaan Sequoia Magic Loop gesloten. De afgelopen jaren werd de rollercoaster al meermaals langdurig gesloten. Of de rollercoaster nog een toekomst heeft, is momenteel zeer onduidelijk.

 

In de lente van 2017 werd Sequoia Adventure gesloten in het Italiaanse pretpark Gardaland. De achtbaan bleef bijna 2 jaar lang gesloten om dan uiteindelijk in 2019 als Sequoia Magic Loop te heropenen na een grondige renovatie. Maar na een jaar operationeel te zijn, was de rollercoaster in 2020 en 2021 meer gesloten dan open. Ondertussen is bekendgemaakt dat de achtbaan heel dit jaar niet geopend zal worden. Of dit het definitieve einde betekent van de bizarre achtbaan is nog niet duidelijk.

Sequoia Magic Loop werd geopend op 30 april 2005 en werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. De rollercoaster is van het type Screaming Squirrel waarvan er maar 3 exemplaren gemaakt werden en daarvan nog maar 1 andere in werking is. De achtbaan is 30 meter hoog en bevat 3 befaamde Saxophone inversies. Hierdoor lijkt de achtbaan een soort van knikkerbaan parcours te hebben.

 

Bron: Looopings & Parkerlebnis

Foto: Wikipedia