Fotoalbum: Isla Mágica – mei 2022

We waren allen nog nooit in Isla Mágica geweest en heel erg veel wisten we niet over dit park af. Wat we wel wisten dat het park in 1997 gebouwd was en dat er toen twee rollercoasters openden, een SLC van Vekoma met de naam Jaguar en de kinderachtbaan Tren de Potosi van de onbekende Italiaanse fabrikant C&S die nooit een andere achtbaan bouwde. In 2013 kwam het park in handen van de Looping Group die onder andere ook Avonturenpark Hellendoorn in haar bezit heeft.

Van Jaguar had ik al meermaals vernomen dat dit de beste SLC zou zijn in Europa vanwege de speciale beugels met vesten in plaats van de pijnlijke schouderbeugels die we gewoon zijn op onder andere Vampire in Walibi Belgium en de oude treinen van Condor in Walibi Holland. Verder klonk het vooral niet goed dat het park sinds de opening geen nieuwe rollercoasters had gebouwd, ik had dus een pretpark met vergane glorie verwacht maar dat beeld werd onmiddellijk weggedrongen toen we onze eerste stappen in het park zetten. Om het kort samen te vatten kregen we meteen een Port Aventura gevoel, maar dan in het klein. Wat een fijne verassing!