Drie nieuwe achtbanen voor Tir Prince Fun Park

Tir Prince Fun Park kreeg sinds vorig seizoen nieuwe eigenaars. Dit parkje is gelegen in Towyn in Wales. Dit pop-up-park wordt ieder jaar opnieuw opgebouwd en daarbij horen vaak andere attracties, die gehuurd worden van kermisreizigers. Of de nieuwe achtbanen dus daadwerkelijk eigendom zijn van het park is moeilijk met zekerheid te zeggen.

 

Het nieuws over de eerste nieuwe achtbaan in het park deelden we onlangs al. Wild Mouse is namelijk afkomstig uit Lightwater Valley. Hier werd de achtbaan gesloten nadat een zesjarig jongetje uit de achtbaan viel. Als bij wonder overleefde de jongen het ongeval, maar hij liep wel zeer ernstige verwondingen op. Wild Mouse is een Spinning Wild Mouse rollercoaster van de Franse fabrikant Reverchon. Deze heeft een lengte van 420 meter, is 13 meter hoog en behaalt een snelheid van 46,8 km/u. 

De tweede achtbaan is Runaway Train, een bescheiden familiebaantje. Tenslotte opende het park ook Happy Caterpillar, een achtbaan van het type Big Apple.

 

Bron en foto’s: Tir Prince Fun Park