Bellewaerde Park neemt afscheid van vier Europese Bizons

Bellewaerde Park had afgelopen week droevig nieuws te melden. Het park moest afscheid nemen van vier Europese Bizons. De dieren waren besmet met een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie.

 

Een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie heeft er in Bellewaerde Park voor gezorgd dat men vier Europese bizons heeft moeten laten inslapen. De bacterie werd ontdekt tijdens een aantal medische testen . Jammer genoeg blijkt er voor deze bacterie geen medicatie te bestaan, waardoor men niet anders kon dan deze moeilijke keuze te maken.

“Het was een emotioneel beladen moment voor het Bellewaerde-Team, en de dierenverzorgers in het bijzonder, die door de jaren heen een sterke band met deze dieren hadden opgebouwd.” Vertelt het park op haar facebookpagina.

 

Bron en foto: Bellewaerde Park