Walibi Holland organiseert dit jaar opnieuw de Rollercoaster Run

Walibi Holland organiseert dit jaar opnieuw de Rollercoaster Run. De laatste 2 jaar ging dit hardloopevenement niet door vanwege de coronapandemie. Dit jaar is het evenement terug op zaterdag 9 juli voor een derde editie.

 

De Rollercoaster Run gaat opnieuw door. Dit hardloopevenement werd voor de coronapandemie jaarlijks georganiseerd in en rond Walibi Holland. Tijdens dit evenement lopen deelnemers om geld in te zamelen voor een goed doel. Zo gaat de opbrengst dit jaar naar Fight Cancer, een organisatie die zich inzet om meer onderzoek te doen naar kanker. Zo haalde de organisatie bij de eerste editie 31.935 euro op, een jaar later werd dit zelfs 56.305 euro.

 

Deelnemers lopen een parcours van 5 kilometer met in de route 3 hindernissen. Die hindernissen zijn de achtbanen Untamed, Goliath en Xpress: Platform 13. Deelnemen kost 38 per persoon. Wie zich inschrijft zal op rollercoasterrun.nl een eigen actiepagina krijgen waarop geld gedoneerd kan worden. Het park zal zorgen voor water langs het parcours en alle deelnemers krijgen een t-shirt en een aandenken. De Rollercoaster Run start om 9u ‘s morgens en eindigt om 13u ‘s middags. Wie wil supporteren voor een familielid of vriend kan dit met een goedkoper entreeticket. Wie samen met zijn kind(eren) wil meelopen kan dat in de Family Run. Voor een duoticket (ouder + kind) betaal je dan 69 euro. Het parcours is dan 2 kilometer lang, met een stop bij Drako, Crazy River en Untamed.

 

Bron & foto: Walibi Holland