Vrouw Holle komt terug naar de Efteling

Het sprookje van Vrouw Holle keert terug naar het Sprookjesbos in de Efteling. Twee jaar geleden heeft men het huisje waarin dit sprookje gevestigd was afgebroken met de bedoeling dit zo snel mogelijk terug herop te bouwen. Uiteraard stak corona hier een stokje voor.

 

Het Sprookjesbos in de Efteling zal dit najaar Vrouw Holle opnieuw verwelkomen. Het sprookje was sinds eind 2019 afgebroken, met uitzondering van de put dat voor het gebouw stond. Het was de bedoeling om in 2020 het huisje van Vrouw Holle terug herop te bouwen, maar door de coronacrisis heeft men dit moeten uitstellen. Daar komt dit jaar verandering in, want vanaf april starten de werkzaamheden.

Voor de bouw van het huisje zal de Efteling oude materialen van het vorige huisje hergebruiken. Denk maar aan de stenen die de omlijsting van de deuren vormden. Deze zijn bewaard gebleven, samen met nog een heleboel andere materialen. De Efteling heeft van het vorige huisje een 3D-scan gemaakt, zodat men het nieuwe huisje quasi identiek kan namaken. In het nieuwe huisje wordt er uiteraard rekening gehouden met de huidige bouwbesluiten. Zo zullen ze de deuropening iets verhogen en zullen de raamkozijnen anders zijn. Naast de werkzaamheden aan het huisje zal men ook de put een grondige onderhoudsbeurt geven. De Efteling verwacht dat Vrouw Holle in de wintermaanden van het najaar terug te zien zal zijn.

 

Bron & foto: Efteling