Sieber Bulteel benoemd tot Master Model Builder van LEGO® Discovery Centre Brussel

2 april is Sieber Bulteel uit Lubbeek uitgeroepen tot Master Model Builder van het gloednieuwe LEGO® Discovery Centre Brussel. Na 3 spannende rondes wist hij dé job der jobs voor wie gek is van LEGO® te bemachtigen. In het LDC zal hij duizenden kinderen begeleiden en helpen bij het bouwen met LEGO stenen. De Master Model Builder zal er workshops geven en mee de beleving gaan bepalen in het LDC. Het wordt dé spilfiguur in het gloednieuwe concept.

 

Op zaterdag 2 april 2022 organiseerde het LEGO Discovery Centre het Brick Factor event in Docks Bruxsel. In het midden van het shoppingcenter werden 9 geselecteerde kandidaten onderworpen aan de ultieme bouwtest onder het toeziend oog van het grote publiek. Ze kregen de opdracht om de meest originele LEGO bouwwerken met LEGO stenen te bouwen, en dat binnen een beperkte tijd. Het eerste deel van de dag bestond uit twee rondes. De eerste voorronde stond in het teken van Brussel. We kregen Manneken Pis, Frietjes & Brusselse wafels te zien uit LEGO stenen. In de tweede ronde luidde de opdracht: “Bouw een mini-versie van het eerste grote bouwwerk dat je als Master Model Builder wilt realiseren”. Zonder enige voorbereiding bouwden de kandidaten het kasteel van Harry Potter, een paashaas en een draak in 30 minuten. Na deze twee voorrondes werden er 5 Master Model Builders naar huis gestuurd. De finale battle werd uitgevochten tussen de top vier. Sieber Bulteel bleek de sterkste te zijn.

 

“Met de aanstelling van de Master Model Builder begint het team van het LEGO Discovery Centre Brussel vorm te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat Sieber Bulteel met zijn bouwkunsten heel wat kinderen blij zal maken.” Nicola Hamilton – General Manager LEGO Discovery Centre

 

De Juryleden voor Brick Factor waren de 10 VIP Mini Builders samen met de Global Master Model Builder Alec, die speciaal voor deze gelegenheid kwam overgevlogen uit de VS. Bij de ontwikkeling van het nieuwe LDC zitten immers de kinderen in de lead. Het team van 10 kinderen bestaat uit 2 kids van influencers, 4 kids gekozen via een social media wedstrijd en 4 kinderen van het team achter LDC. De gloednieuwe Master Model Builder wist de jury te overtuigen met de jonge en oude versie van zichzelf om aan te tonen dat hij al jaren bouwt met LEGO.

 

“Het is geweldig om hier vandaag te zijn met de kinderen en de andere kandidaten. Ik ben blij dat ik gewonnen heb! Ik zal van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Ik kan niet wachten om te beginnen als Master Model Builder in het LEGO Discovery Centre in Brussel.” Sieber Bulteel – Master Model Builder LEGO Discovery Centre Brussel.

 

Het LDC wordt het allereerste next generation LEGO Discovery center. De deuren worden geopend in de zomer van 2022 in het shopping district Docks Bruxsel. Het LDC is een plek om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken. Verspreid over een totale oppervlakte van 3.152 m2, kunnen de kleine en grote bezoekers in niet minder dan 12 zones hun creativiteit de vrije loop laten.

Naast twee gloednieuwe LEGO® brick play belevenissen, een spaceship Build & Scan en 4D Cinema staan er tal van creatieve workshops gepland met onze gloednieuwe Master Model Builder en zijn creative crew.

 

Van ‘LEGOLAND’ Discovery Centre naar ‘LEGO’ Discovery Centre

Er bestaan wereldwijd 27 LEGOLAND Discovery Centres en de nieuwe locatie in Brussel wordt het allereerste uit de nieuwe generatie, onder de naam LEGO Discovery Centre. Het LEGO Discovery Centre bouwt verder op het partnership tussen Merlin en het wereldberoemde LEGO merk, waar ook 9 LEGOLAND Resorts – met LEGO theme parks en hotels – in vier werelddelen bij horen.