Serengeti Park redt vijf (Afrikaanse) Etosha leeuwen

Het Duitse Serengeti Park heeft 5 Etosha leeuwen gered. De 5 dieren kwamen over uit een dierenpark uit Slowakije. Aangezien het park niet in orde was met nieuwe wettelijke voorschriften om roofdieren te mogen houden kregen ze 4 weken de tijd om voor de dieren een nieuwe thuis te vinden. Na die 4 weken zouden de dieren geëuthanaseerd worden.

 

Serengeti Park, een dieren- en attractiepark uit Duitsland heeft een paar weken geleden 5 Etosha leeuwen gered. De 5 dieren komen uit een bescheiden Slowaaks dierenpark. Het dierenpark uit Slowakije had de leeuwen opgevangen nadat ze ontdekt werden in een privéwoning. Helaas was het park niet in orde met een enkele nieuwe wettelijke voorschriften om roofdieren te mogen houden. Daardoor kreeg de Slowaakse zoo 4 weken de tijd om een nieuw verblijf voor de 5 Etosha leeuwen te vinden. Na die 4 weken zouden de leeuwen geëuthanaseerd worden.

Daarop besloot Serengeti Park om de 5 dieren een plek te geven in hun park. Na heel wat voorbereidingen zijn de dieren veilig aangekomen in het park. De 5 dieren bestaan uit 1 mannetje en 4 vrouwtjes. De verzorgers van Serengeti Park zullen nu de volgende weken de dieren observeren om zo hun karakter te leren kennen. De dieren zijn bijzonder voor het park want er zijn maar 5 andere dierentuinen in Europa die ook Etosha leeuwen hebben. Ook is de Etosha leeuw met uitsterven bedreigd. De 5 leeuwen zouden binnenkort al te bezichtigen zijn in het park.

Bron: Serengeti Park & Langenhagener-news

foto: Serengeti Park