Safariland Stukenbrock sluit achtbaan Flying Tiger

Het Duitse park Safariland Stukenbrock gaat zijn spectaculaire achtbaan Flying Tiger sluiten. Er worden geen reservestukken meer geleverd voor deze 42 jaar oude Vekoma achtbaan.

 

Flying Tiger in Safariland Stukenbrock zal dit seizoen niet meer open gaan. Het park kan namelijk geen onderdelen meer krijgen voor deze spectaculaire achtbaan. Flying Tiger is een achtbaan die 42 jaar terug werd gebouwd door het Nederlandse Vekoma. De achtbaan is van het type Whirlwind (MK-1200) en was destijds een populaire achtbaan voor pretparken. Zo had Bobbejaanland ooit nog dezelfde achtbaan. Wereldwijd zijn er nu nog maar vijf achtbanen van dit type in werking. Zo heeft het Duitse park Fort Fun ook een achtbaan van dit type. Daar werd in 2017 nog een nieuwe trein geïnstalleerd, gebouwd door Sunkid.

Wat is er in de plaats zal komen is nog niet duidelijk. Het park heeft naast attracties ook dieren in zijn aanbod. Safariland Stukenbrock heeft wel al laten weten dat er plannen zijn voor nieuwe attracties in het park.

 

Bron & foto: Safariland Stukenbrock

Bron: RCDB