Nieuwe waterattractie Bellewaerde zal door Intamin gebouwd worden

Nog maar net werd ontdekt dat Bellewaerde haar Keverbaan op pensioen stuurt, samen met het hele Cowboydorp, om hier een nieuwe waterattractie te bouwen. Ondertussen liet het park ook al meer details los via de nationale pers.

 

Bellewaerde Park heeft onlangs sloop- en bouwvergunningen ingediend om werkzaamheden te starten in het westerngebied. Uit die documenten bleek het park een bouwaanvraag ingediend te hebben voor een grote nieuwe waterattractie. Voor deze attractie moeten het Cowboydorp en de achtbaan Keverbaan wijken.

Toen de plannen openbaar werden dachten heel wat pretparkliefhebbers aan fabrikanten als White Water West of ABC Rides als potentiële bouwer, maar Bellewaerde liet nu weten dat het gaat om een prototype dat gebouwd zal worden door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Wat verder opvalt op de nieuwe concepttekeningen is het feit dat hierop een mini Log Flume te zien is. Dat doet meteen de vraag rijzen wat er in de toekomst zal gebeuren met de oude boomstamattractie River Splash, die vlak naast de grote nieuwigheid gelegen is.

De nieuwe River Rapids-attractie zal geopend worden in 2024 en heeft een prijskaartje van zo’n 13 miljoen euro.

 

Bron en foto’s: Bellewaerde, Het Nieuwsblad