Nieuwe achtbaan Hunderfossen Familiepark in volle opbouw

Het Noorse pretpark is volop bezig met de bouw van haar nieuwe achtbaan. Ondertussen staat de track recht en kan je zelfs het treintje al op de baan ontdekken. Nu wordt vooral hard gewerkt aan het stationsgebouw.

 

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark opent dit jaar haar tweede achtbaan met Fyr & Flamme. Deze baan werd de laatste weken zeer snel opgebouwd in het park en zelfs het treintje staat er al op. Momenteel wordt gewerkt aan het stationsgebouw.

Voor de bouw van de achtbaan deed het park een beroep op het Duitse bedrijf Gerstlauer. Die ontwierp een baan van het type Bob Coaster voor het park. De trein stelt de twee draakjes voor, waarbij de ogen oplichten door LED-verlichting. Er zal ook rook uit de mond van de draakjes komen.

De achtbaan zal in het teken komen te staan van een Noors sprookje over twee draken. Kinderen zullen in deze achtbaan in de huid kruipen van een drakentemmer, die draken Fyr & Flamme moeten temmen. Fyr & Flamme zal 110 meter lang worden en 5,5 meter hoog. Er rijdt één treintje op de baan waarin er plaats is voor 12 personen. Zij zitten per drie achter elkaar in een bakje.

Bron en foto’s: Hunderfossen