Nieuw themagebied voor Fort fun in 2023

Fort Fun viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Dat is een reden voor een groot verjaardagseizoen. Een nieuwe attractie zal er dit jaar echter nog niet zijn. Door de coronapandemie neemt het park geen risico en zal de geplande uitbreiding er pas komen in 2023. Tevens waren er ook problemen met het verkrijgen van bouwmaterialen en ervaren werkmensen om de immense klus te klaren.

 

Dat wil nog niet zeggen dat het park heeft stilgezeten deze winter. Zo kreeg Devils Mine, de Vekoma-achtbaan van het park, een grote opknapbeurt. Het treintje werd opgewaardeerd en er zouden ook meer effecten aanwezig zijn in de attractie. Ook bij Rocky Mountain Rally zijn er vernieuwingen. Daar werden de oldtimers opnieuw ontworpen. Tevens staan er verschillende events en een nieuwe show gepland.

Het echte verjaardagscadeau zal echter voor 2023 zijn. Het park plant dan een nieuw themagebied te openen. Dat plan ligt al enkele jaren in de lade volgens de directeur van het park. Waar ze dit gebied gaan ontwikkelen, en welke attracties we kunnen verwachten, wil het park nog niet kwijt. Wel kunnen we melden dat het park een bouwperiode van 8 maanden nodig heeft om het nieuwe project te verwezenlijken en dat er geen bestaande attractie moet wijken. Het nieuwe gebied maakt ook deel uit van een meerjarenplan.

In 2017 kwamen er plannen naar buiten voor een nieuw indoor trampoline park. Destijds werd er ook gesproken over een grote nieuwe attractie die ook in de winter geopend zou kunnen worden. Geen van beide werden gerealiseerd, dus wie weet zijn dit wel de uitbreidingen die op komst zijn.

 

 

Bron: themepark-central