Nederlandse kermisachtbaan Goldmine Express verkocht aan Engels pretpark

De kermisachtbaan Goldmine Express kreeg een nieuwe eigenaar. Deze baan werd verkocht aan een Engels pretpark. De achtbaan kennen we vooral van de Nederlandse kermissen, maar stond ooit nog in een Deens pretpark en de laatste twee jaar in De Waarbeek.

 

Gold Mine Express, een kermisachtbaan die in handen was van exploitanten Hendriks en Hinzen, kwam een tijdje geleden te koop te staan. Na een verblijf van twee jaar in het Nederlandse pretpark De Waarbeek verhuisde ze nu naar het Engelse pretpark Knightly’s Funfair.

Dit park had met Twin Spiral Dragon Coaster al een eerste achtbaan, die men overkocht van het Engelse park Butlins. Goldmine Express zal ook in dit park haar naam behouden.

 

Gold Mine Express

Goldmine Express werd gebouwd door CAM Baby Kart en stond van 2003 tot 2008 nog in Fårup Sommerland. Nadien werd de achtbaan gekocht door kermiskramers Hendriks en Hinzen die er mee over de Nederlandse kermissen reisden. In 2020 en 2021 huurde het Nederlandse pretpark De Waarbeek deze achtbaan, waarna ze te koop kwam te staan.

 

Bron: RCDB

Foto: Tpf