Nederlands eerste waterglijbaan met looping feestelijk geopend in Center Parcs De Kempervennen

Enkele dagen geleden opende Center Parcs de eerste waterglijbaan met een looping in Nederland in Center Parcs De Kempervenne. Samen met de Aqua Racer, een bandenglijbaan waar mensen in duo-vorm doorheen kunnen, is de Aqua Loop vanaf vandaag toegankelijk voor daredevils en glijbaanliefhebbers.

 

Center Parcs De Kempervenne, gelegen op amper 20 km van Center Parcs De Vossemeren, is een geliefde en populaire bestemming voor Belgen met meer dan 50 % van de gasten die tijdens deze Paasvakantie uit België komen.

 

 

Installatie van formaat

De ingang van de Aqua Loop bevindt zich in een starttoren op een hoogte van 12 meter. Hierin neem je plaats op een plateau in een glazen buis, die door een lifequard wordt afgesloten. Onder diens toeziend oog, wordt de baan geactiveerd, en klapt het plateau onder je voeten vandaan. Dankzij een vrije val van 10 meter, is het mogelijk om vaart te maken in de buis, van ongeveer 50 kilometer per uur. De g-krachten die dan tot stand komen, zorgen voor een lancering door de looping. In nog geen 20 seconden heb je de volledige afstand afgelegd in de ruim 80 meter lange glijbaan. Lager in de starttoren, op 9 meter hoogte, begint de AquaRacer bandenglijbaan. Hierin start een parcours van ruim 100 meter, die je gezamenlijk met een partner af kunt leggen.

 

“We zijn ontzettend trots dat we onze gasten kennis kunnen laten maken met deze twee fantastische glijbanen. Deze spectaculaire glijbanen zijn een geweldige aanwinst voor De Kempervennen en een mooie aanvulling op onze wildwaterbaan, onze bestaande twee glijbanen binnen, het golfslagbad en ons koraallbad met tropische vissen. Hiermee zijn we met recht één van de meest aantrekkelijke zwembaden van Nederland”, zegt Kees Luijbregts, General Manager van Center Parcs De Kempervennen. “Naast alle andere vernieuwingen op het park en van de Aqua Mundo, zoals de vernieuwde kleedruimtes, lockers en douches, is dit natuurlijk een kroon op het werk”.

 

Innovaties in De Kempervennen

De twee nieuwe glijbanen zijn onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma in Center Parcs De Kempervennen, waarin 35 miljoen euro is geïnvesteerd. In 2021 is een start gemaakt met het vernieuwen van alle 739 cottages. Inmiddels zijn 600 cottages klaar. Ook wordt het park voorzien van nieuwe bewegwijzering en een nieuwe ingang. Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. De reserveringen komen op een digitale armband te staan, waarmee zij ook het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. Ook speelt Center Parcs in op de vraag naar meer flexibiliteit. In 2017 is het dak van de Aqua Mundo al volledig vernieuwd.