Krijgt Attractiepark Slagharen een van deze hangende achtbanen?

Attractiepark Slagharen zal in de volgende jaren een hangende achtbaan open. In een enquête heeft het park drie opties getoond waaruit de ondervraagden konden kiezen. Zo probeert het park een goed beeld te krijgen welke variant de interessantste is voor het park en haar bezoekers.

 

In een enquête heeft Attractiepark Slagharen onlangs drie filmpjes gedeeld waaruit de ondervraagden konden kiezen welk concept hun het meest bevalt. Het park heeft aan drie achtbaanfabrikanten gevraagd om een voorstel uit te werken.

 

Het Nederlandse Vekoma komt met een Family Suspended Coaster waarbij je uit het station gelanceerd wordt. Wat later wordt de trein dan met een lift hill naar het hoogste punt getakeld.

 

 

 

Premier Rides, een fabrikant uit de Verenigde Staten, kwam dan weer met een achtbaan met een boemerangeffect, vergelijkbaar met de achtbaan Boomerang in Bellewaerde. Al zal deze geen inversies bevatten. Je zal het traject dus tweemaal afleggen, eenmaal voorwaarts en één keer achterwaarts.

 

 

 

Als laatste hebben we het Duitse Gerstlauer dat eerder al Gold Rush mocht bouwen in het park. De achtbaan die zij voorstellen heeft een lift hill van 90 graden. Passagiers liggen dus op hun rug tijdens de optakeling.

 

 

De drie voorstellen zijn dus compleet verschillend. Het park laat wel weten dat de concepten niet bindend zijn en dus nog kunnen veranderen. Ook het openingsjaar van deze nieuwe achtbaan is nog niet zeker, al wordt er toch al voorzichtig naar 2024 gekeken. De achtbaan komt te liggen op een stuk grond naast het reuzenrad. In 2020 heeft het park ook al eens gepolst naar de mening van haar bezoekers met een andere enquête. Toen lag de nadruk op het thema van de achtbaan. De thema’s waren totaal uiteenlopend, maar bleven wel steeds binnen het kader van een westernthema. Zo ging het ene concept over smokkelen terwijl het andere een houtzagerij voorstelde. Een derde optie was een ontsnapping uit de gevangenis.

 

Bron: Looopings, Parkinside

Concept arts: Attractiepark Slagharen (Parkinside)

Foto’s & Filmpjes: Attractiepark Slagharen (Pretpark Club)