Heleboel nieuwigheden in Hansa-Park

Het Duitse pretpark Hansa-Park heropende op 2 april opnieuw de deuren. Tijdens de winter heeft het park niet stilgezeten en kan het dit jaar een heleboel nieuwigheden presenteren. Hieronder een overzicht.

 

Peterhof von Novgorod

Hansa-Park startte het seizoen op zaterdag 2 april. Het park was traditioneel gesloten om het winteronderhoud uit te voeren. Daarnaast heeft Hansa-Park ook een heleboel nieuwigheden in het park aangebracht. Zo is er een nieuw themagebied dat de naam Peterhof von Novgorod kreeg. Het vroegere Holzfällerlager (houthakkerskamp) is omgetoverd naar een gebied gebaseerd op het meest oostelijke kantoor van de Hanze. De Hanze was een samenwerkingsverband in de middeleeuwen tussen handelaren en steden. Het nieuwe gebied zal twee attracties krijgen die gericht zijn op kinderen. De eerste is een toren waar je op 7 meter hoogte kan genieten van een panoramisch uitzicht. De tweede nieuwe attractie is een carrousel. Dit gebied zal open zijn vanaf de start van het seizoen, het park wil wel nog meer details aanbrengen later dit jaar.

 

Hanse in Europa

In dit gebied zullen bezoekers ondergedompeld worden in verschillende steden die vroeger deelnamen aan de Hanze. Er zullen replica’s van typische gebouwen en objecten te zien zijn. Ook zal er een speelschip geplaatst worden. Het gebied is nog niet volledig af. Naar alle waarschijnlijkheid zal Hanse in Europa na Pasen helemaal klaar zijn.

 

Piraten Camp

Hansa-Park opent dit jaar ook een nieuwe indoorspeeltuin met een piratenthema. Ook dit gebied krijgt een thema dat rond de Hanze draait. Het gebied zal op 2 april openen, maar het park wacht nog op een levering van enkele kleinere schepen. Dit gebied richt zich op kinderen tot maximaal 120 centimeter. Er zullen in totaal drie attracties staan in dit kindergebied.

 

Patio del Mar

Deze speeltuin mag je vergelijken met de speeltuin Nest in de Efteling. Het is namelijk een speeltuin die voor alle kinderen toegankelijk moet zijn. Ook voor kinderen met een handicap, dus. Patio del Mar opent bij het begin van het nieuwe seizoen.

 

Restaurant Weltumsegler

Het park opent dit jaar ook een nieuw restaurant. In het restaurant zal je terecht kunnen voor een koffie, ontbijt en lunch. Het park wacht echter nog de coronamaatregelen af, vooraleer ze het restaurant effectief zullen openen.

 

New Lübeck

Het westerngebied Bonanza City krijgt een andere naam, namelijk New Lübeck. De nieuwe naam komt er uit respect voor de emigranten uit de Hanzestreek. De Antikstudio, dat sinds 2020 gesloten is door de coronapandemie is vervangen door een kerstwinkel. Hier zal je het volledige jaar door kerstdecoratie kunnen kopen.

 

Showprogramma

Vanaf dit jaar zal het park opnieuw shows aanbieden. Er komt een nieuwe variétéshow met zang en dans. Die gaat door in de Arena del Mar. In datzelfde theater zal er ook een lasershow met speciale effecten doorgaan. Ook de meet- en greetmomenten met de mascottes komen terug. In de zomervakantie zou ook de parade opnieuw moeten doorgaan.

 

4D-film Mowgli

De 4D cinema van het park zal dit jaar een nieuwe film presenteren. De film zal ongeveer 12 minuten duren en brengt, zoals de naam al doet vermoeden, het verhaal van Jungle Book. Hieronder vind je alvast de trailer.

 

Bron & foto’s: Hansa-Park