Fotoalbums Turkije: Lunapark Payallar & Alanya Lunapark – februari 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Tim, Jos, Lennert en Laura trokken er in februari op uit richting de badplaats Antalya dat in het zomerseizoen een van de belangrijkste toeristische hotspots is in Turkije. Wij gingen echter in het laagseizoen waardoor we geen overrompeling hadden aan de toeristen bezienswaardigheden, maar helaas ook niet altijd alles geopend was in de pretparken. We nemen jullie graag mee op onze reis.

 

Lunapark Payallar:

Lunapark Payallar is gelegen in Payallar in de Turkse regio Antalya. Het parkje was helaas niet open tijdens ons bezoek, maar we kregen wel een rondleiding van de eigenaar. Dit park heeft voornamelijk een hoop kinder- en familieattracties en ook een achtbaantje. Het gaat om een Go-Gator maar met haaien trein erop.

Alanya Lunapark:

Alanya Lunapark is gelegen in Alanya in de Turkse regio Antalya. Het parkje bevat enkele thrill rides waaronder een Break Dance, schommelschip en een kamikaze. Verder zijn er ook botsauto’s, een reuzenrad en een achtbaantje. Het gaat om Nessi Dragon, dit is een Super Nessi Junior Coaster van de Italiaanse fabrikant Cavazza Diego.

Manavgat Watervallen:

De Manavgat watervallen bevinden zich op de Manavgat rivier nabij de stad Side. De watervallen zijn niet hoog, maar wel heel breed en geven een mooi beeld. Je kan deze watervallen gratis bezoeken. Tijdens overstromingen kan de waterval volledig verdwijnen onder het vele water.

Side Theater:

Een van de mooiste overblijfselen van de antieke stad Side is het theater. Met een totale capaciteit van naar schatting 15.000 toeschouwers was dit theater het grootste in Pamfylië. Het was ook het enige vrijstaand gebouwde theater in die tijd in de regio. De rest was allemaal tegen een heuvelwand opgebouwd. Rond het theater zijn er ook heel wat overblijfselen te zien van oude woningen. Achter het theater is nog een oud stadsgedeelte dat vlak aan de zee ligt. Dit dorpje was volledig in renovatie tijdens ons bezoek en een grote werf, maar is normaal heel gezellig en charmant.