Fotoalbums Turkije: Agorix Temapark & PARKFUNtastic – februari 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Tim, Jos, Lennert en Laura trokken er in februari op uit richting de badplaats Antalya dat in het zomerseizoen een van de belangrijkste toeristische hotspots is in Turkije. Wij gingen echter in het laagseizoen waardoor we geen overrompeling hadden aan de toeristen bezienswaardigheden, maar helaas ook niet altijd alles geopend was in de pretparken. We nemen jullie graag mee op onze reis.

 

PARKFUNtastic:

PARKFUNtastic is een avonturenpark in Antalya waar onder andere een kartbaan, hindernissen parcours, kabelbaan en alpine coaster terug te vinden is. De alpine coaster heeft de naam Dağ Kızağı en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand in 2016. De totale lengte bedraagt 540 meter, wat niet erg lang is, maar het wel de langste alpine coaster van de omgeving maakt.

Agorix Temapark:

Agorix Temapark is gelegen het Agora Shopping Center gelegen in Antalya en opende in 2018 de deuren. Het indoor pretpark is onderaan gelegen en bevat een rollercoaster met de naam Cosmic Coaster. De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri en is van het type Mine Coaster in de uitvoering Mine Vagon, die we kennen van Kleine Zar in het Duitse Hansa-Park, Pirate’s Coaster in het Franse Parc du Bocasse en Stampbanan in het Zweedse Liseberg.

Düden Selalesi Watervallen:

Antalya heeft verschillende prachtige watervallen. Düden Selalesi Watervallen ligt ten noorden van de stad en zijn prachtig gelegen. De watervallen liggen vrij omsloten en er dient een kleine bijdrage betaald te worden om in het domein binnen te mogen. Je kan volledig rond de watervallen rondlopen en je kan zelfs tot achter de watervallen geraken via een grot.

Perge Tiyatrosu Theater:

Perge Tiyatrosu Theater is een goed bewaard gebleven Romeins theater in Perge. Het theater bevat ook een badhuis. Naast het theater is er ook een stadium en liggen er heel wat onderdelen klaar om gerestaureerd te worden. In het museum van Antalya is er ook nog een sarcofaag te zien die afkomstig is van deze plek.