Eerste trackdelen nieuwe Gerstlauer achtbaan komen toe bij Glenwood Caverns

Glenwood Caverns Adventure Park kan nu echt gaan beginnen aan de bouw van haar nieuwe Eurofighter-achtbaan Defiance. De eerste lading met trackdelen kwam namelijk aan bij het park. Deze nieuwe coaster zal buiten zeer spannend zijn ook een fantastisch uitzicht bieden. De baan wordt namelijk gebouwd op een hoogte van 2.173 meter boven de zeespiegel.

 

De Eurofighter-achtbanen van Gerstlauer kennen we natuurlijk ondertussen allemaal, denk maar aan Typhoon in Bobbejaanland, Falcon in Duinrell of Huracan in Belantis. Maar de achtbaan die het Amerikaanse Glenwood Caverns zal openen zal toch anders zijn dan de andere. Defiance zal de bezoekers trakteren op een prachtig uitzicht. Maar liefst 2.173 meter boven de zeespiegel zal deze verrijzen. Het park zelf ligt ongeveer 400 meter hoger dan de stad en de Colorado-rivier.

De bouw van de achtbaan zal de komende dagen echt van start gaan, aangezien de eerste trackdelen geleverd werden. Als de bouw vlot verloopt zal deze achtbaan openen in de zomer van 2022.

 

Defiance

Defiance wordt een achtbaan van het type Euro-Fighter en krijgt naast een verticale lift hill ook een First Drop van 102,3 graden. Gerstlauer zal ervoor zorgen dat je, voordat je aan die vrijeval begint, ook even stopt bovenaan op de lift hill. Inzittenden krijgen zo extra tijd om te genieten van het uitzicht. 

De statistieken van de baan beloven ook een spannende rit. Zo wordt de lift hill 23 meter hoog en sleurt de first drop je mee in een afdaling van 33,5 meter. De treintjes bereiken een topsnelheid van 90 km/u en zullen doorheen twee inversies gaan. De inversies zijn een Banana Roll en een In-Line Twist.

 

Bron en foto: Glenwood Caverns Amusement Park