De aprilvissen van 2022

Naar goede gewoonte wordt er op 1 april misleid, gegrapt en gegrold. Met een vals nieuwsbericht proberen pretparken ons in de maling te nemen. We bezorgen u een overzicht van de meest opmerkelijke aprilvissen van de parken dit jaar.

 

Walibi België
Walibi België presenteerde net toevallig vandaag een nieuwe app genaamd Walibi Dating.
“Ontdek de andere bezoekers van het park, like, match… en spreek af aan je favoriete attractie voor een sensationele eerste date!” probeerde het park ons te overtuigen.

 

DippieDoe
Het Nederlandse kinderpretpark DippieDoe had toevallig net hetzelfde idee.

 

Fraispertuis City
Eén van de meest opmerkelijke grappen kwam dit jaar ongetwijfeld van het Franse park Fraispertuis City. Het park beweerde dat het de allereerste RMC Raptor-achtbaan zou bouwen. De achtbaan kreeg de werknaam Projet Storky. Het feit dat het park een dag eerder via-via al iets loste op een Frans forum deed zelfs onze eigen redactie even twijfelen.

Sea Life Blankenberge
Terug in België zouden aangespoelde zeehonden nu ook met de kusttram vervoerd kunnen worden via een aparte zeehondenopvangbox.

 

Efteling
Efteling pakte het dit jaar wat groots aan. Het park stelde Efteling Wonderclaud voor. Een volautomatische, gratis kinderopvang. Het systeem wordt via glasvezel en 5G aangestuurd. Via de Efteling-app krijg je regelmatig updates over je kind.

 


Attractiepark Toverland

Toverland introduceerde dit jaar de Paraplu Pet in het merchandise aanbod. Het nieuwe souvenir zou ervoor moeten zorgen dat je tijdens een ritje op de vernieuwde boomstamattractie Expedition Zork droog blijft. “Hoe ironisch het ook is, wanneer je in een waterattractie stapt, wil je eigenlijk helemaal niet nat worden.” aldus het park. Wie op zaterdag 2 en zondag 3 april het codewoord ‘kikker’ doorgeeft bij het afrekenen, ontvangt 14% korting op alle caps bij souvenirwinkel Mundo Magica in Port Laguna.

Julianatoren
Het Nederlandse kinderpretpark Julianatoren beweerde dan weer dat ze hun allereerste attractie zouden afbreken, namelijk de uitkijktoren waar het park haar naam aan te danken heeft. De eerste steen hiervan werd gelegd in 1910. Doordat de toren zou verdwijnen drong zich ook een naamswijziging op. Het park zou voortaan Julianapark gaan heten.

 

BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk zou hun achtbaan voor slechts één dag paars schilderen. Het park gaf volgende mededeling: “Uit onderzoek blijkt dat de kleur paars ervoor zorgt dat je extra gelukshormonen aanmaakt. Dit past perfect in onze Happy Together gedachte. In samenspraak met het vaste schildersbedrijf heeft BillyBird gekozen voor watergedragen en biolgisch afbreekbare verf. Het grote pluspunt aan dit soort verf is dat men het snel kan aanbrengen. De coating zal naar alle waarschijnlijkheid slechts enkele dagen blijven zitten, want met regen of vorst zal de verf snel verdwijnen.”

Skara Sommarland
Het Zweedse Skara Sommarland suggereerde dat het golfslagbad vervangen is door een nudistenbad.  Facebookgebruikers werden uitgenodigd om naar de beelden van de geïnstalleerde onderwatercamera te kijken.

 

Parc du Bocasse
Het Franse Parc du Bocasse haalde zijn inspiratie van bij de Oscaruitreiking. Het park zag in de jurk van Beyonce het begin van een bij. Het hoefde enkel nog wat vleugels toe te voegen om tot Abeill’Oncé te komen, de nieuwe mascotte van het park.

Särkänniemi
Särkänniemi maakte dan weer van de gelegenheid gebruik om de veertigste verjaardag van de logflume Tuijoki onder de aandacht te brengen. De attractie zou voortaan ook een looping bevatten.

Kongeparken
In Noorwegen werd de allerkleinste achtbaan gepresenteerd. “Nooit eerder hebben we zo weinig geïnvesteerd in iets waarvan we denken dat het onze gasten zo goed zal bevallen” aldus de manager van het park.

 

Thorpe Park
In Thorpe Park bleek uit onderzoek dat 80% van de gasten gestrest raakt over hoe hun haar eruitziet na het berijden van achtbanen. Eén op drie zou waterattracties vermijden om er altijd Insta-ready uit te zien. Het park zag zich dan ook genoodzaakt het water van Tidal Wave te vervangen door augmented reality.

Fort Fun
In het Duitse Fort Fun zou dan weer de Old McDonald’s Bahn iets sneller gaan. Volgens het park zou je op één van tractoren nu een heel ander gevoel ervaren

Freizeitpark Plohn
Nog in Duitsland probeerde Freizeitpark Plohn een staande klok als grote nieuwigheid te verkopen. De nieuwigheid kreeg de naam “Uhrwerk”. Het park polste nog naar de verwachtingen: “We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij?”

 

Le Fleury
Het kleine Franse parkje Le Fleury beweerde dat de trampoline-attractie vanaf nu beschikbaar is voor alle honden vanaf 25kg. Al het materiaal zou aanwezig zijn om samen met je dier te springen.

 

Adventure Island
Adventure Island in het Verenigd Koninkrijk zou twee grote windmolens bouwen. De windmolens zouden naast het attractiepark voldoende stroom moeten generen voor Mr Millers 18 slaapkamers grote mansion.

 

Fantasy Island
Fantasy Island presenteerde de allereerste eetbare attractie. Cuthbert the Crazy Caterpillar zou bedenkt worden met echte chocolade.

 

Drayton Manor
Drayton Manor zette zijn nieuwe Disk’O Coaster in de etalage. Door 2 Pond in de geldgleuf te steken kan je extra spins generen.

Duinrell
Tot slot de aprilgrap van Duinrell, die u ook kon terugvinden op onze eigen site. Het park beweerde om een gebøkkenløcht-bløzer te installeren in het Tikibad. Het snufje van zogezegd Noorse makelij zou ervoor zorgen dat je voortaan geen handdoek meer nodig hebt. “Met onze nieuwe gebøkkenløcht-bløzer word je binnen no-time droog geblazen met … gebakken lucht!” volgens het park.