Walibi Belgium verliest vergunning geluidsniveau

Zal Walibi Belgium straks het seizoen moeten starten zonder Kondaa en Tiki Waka? De kans is reëel want de vergunning uit 2018 waarmee het park mocht uitbreiden en meer lawaai maken is ingetrokken. Hierdoor gaat de vergunning uit 2015 terug in waardoor Kondaa en Tiki Waka in theorie gesloten moeten blijven.

 

Buurtbewoners van Walibi Belgium trokken naar de raad van state omdat ze niet akkoord zijn met de vergunning die het park in 2018 kreeg. Met die vergunning mocht het park destijds uitbreiden en meer lawaai maken. Het rechtscollege heeft de buurtbewoners nu gelijk gegeven waardoor het park zijn vergunning verliest en de vorige vergunning uit 2015 terug in werking treed. Hierdoor vallen attracties die na 2015 zijn gebouwd niet meer onder deze vergunning. De kans bestaat dus dat het park bij de seizoenstart de achtbanen Tiki Waka en Kondaa niet zal mogen openen. Het park bekijkt nu hoe ze het probleem kunnen oplossen. Het verlies van de vergunning is het gevolg van een staking bij de post, waardoor een bevestiging van aanpassingen destijds drie dagen te laat aankwam.

De vergunning uit 2018 gaf het park de mogelijkheid om het geluidsniveau overdag te verhogen naar 60 dBa, waar dat vroeger maar 55 dBa was. Het park zal zich nu opnieuw moeten houden aan 55 dBa. Het park zal dus op zoek moeten naar een manier om minder lawaai te maken.

 

Bron: RTBF & TVcom.be

Foto: TPF