Uitgelicht: Vild-Svinet – BonBon-Land

De spectaculairste achtbaan van BonBon-Land is zonder twijfel Vild-Svinet. Deze achtbaan was de allereerste Euro-Fighter van Gerstlauer die geopend werd. In deze achtbaan racen gekke wilde zwijnen tegen elkaar.

 

 

In 2003 pakt het Deense pretpark stevig uit met de achtbaan Vild-Svinet. Deze Euro-Fighter was de eerste in haar soort en werd gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer. Dit type achtbaan herken je makkelijk aan de verticale lifthill en meer dan verticale first drop.

Vild-Svinet is een achtbaan met een hoogte van 21,9 meter en een lengte van 427,9 meter. De first drop van de achtbaan heeft een hellingsgraad van 97°. De maximale snelheid bedraagt 72,4 km/u. In de achtbaan werd een inversie verwerkt, een klassieke looping.

De karretjes van deze achtbaan bieden plaats aan 8 personen, verdeeld over twee rijen. Een ritje duurt een minuut. Wie zo’n ritje wil maken moet tenminste 125 cm groot zijn onder begeleiding, vanaf 140 cm mag je alleen plaatsnemen.