Uitgelicht: Hundeprutten – BonBon-Land

De achtbaan Hundeprutten in het Deense pretpark BonBon-Land moet ongetwijfeld een van de meest bizar gethemede achtbaan ooit zijn. Deze Zierer achtbaan heeft als thema, zoals de naam doet vermoeden, hondenscheten.

 

 

Een hondenhok, een hond die scheten laat en een hoop drollen, het klinkt niet combineerbaar met een achtbaan, maar daar dacht het Deense pretpark BonBon-Land in 1993 anders over toen ze haar achtbaan Hundeprutten opende.

Hundeprutten is een achtbaan gebouwd door Zierer en is van het type Force One. De baan heeft een hoogte van 4,5 meter en een lengte van 126 meter. De snelheid bedraagt 30 km/u. Er rijdt een treintje over de baan dat plaats biedt aan 12 personen.

Wie op deze achtbaan een ritje wil maken moet tenminste 70 cm groot zijn onder begeleiding of 120 cm om alleen plaats te nemen.