Six Flags Great Adventure transformeert Bizarro in Medusa

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure verandert dit jaar Bizarro, de allereerste Floorless Coaster die B&M ooit bouwde, terug in Medusa, zoals de achtbaan bij opening heette. Ook andere aanpassingen staan op het programma.

 

Geen grote nieuwe attracties dit jaar voor het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, maar toch zit het park niet stil. Er wordt hard gewerkt aan vernieuwingen binnen het park bij enkele van de achtbanen. Zo heropent de houten achtbaan El Toro, nadat deze lange tijd gesloten bleef na een incident in 2021.

 

Een andere grote aanpassing wordt het nieuwe thema en naam van de Floorless Coaster Bizarro. Deze achtbaan opende in 1999 als de allereerste Floorless Coaster die B&M bouwde. De baan heeft een hoogte van 43,3 meter en een lengte van 1.214,6 meter, goed voor een topsnelheid van 98,2 km/u. In 2009 veranderde het park het thema en de naam van de achtbaan naar Bizarro, een slechterik uit het Marvel-universum. Dit jaar zal de originele naam van de achtbaan terugkeren. De baan krijgt eveneens een fris nieuw kleurtje.

 

Ook achtbaan Batman: The Ride krijgt voor haar 29ste verjaardag een fris nieuw laagje verf. Het kleurenthema zal echter ongewijzigd blijven, maar de baan moet er weer als nieuw uitzien. Deze achtbaan opende in 1993 en werd eveneens gebouwd door B&M. Het gaat om een zogenaamde Inverted Coaster waarbij het treintje onder de track hangt. Deze achtbaan is 32 meter hoog, 820,8 meter lang en haalt een snelheid van 80,5 km/u.

 

Om een nog snellere doorstroom te creëren bij enkele van de populaire achtbanen heeft het park besloten om deze een Single Riders wachtrij te geven, zodat lege plekjes opgevuld worden en de capaciteit van de trein beter benut kan worden. Dit is het geval bij Medusa, El Toro, Jersey Devil Coaster en Nitro.

Tenslotte werd het kindergebied Safari Kids opgeknapt en heropent dit als Jr. Thrillseekers.

 

Bron en foto’s: Six Flags Great Adventure