Rasti-Land opent nieuwe achtbaan Strohnado

Het Duitse pretpark Rasti-Land zal dit jaar de nieuwe achtbaan Strohnado openen. Deze baan zal een combinatie vormen van een Spinning Coaster en een Hamsterwheel. Het concept van de achtbaan wordt een boerderij waar plots een storm opsteekt en alles met zich meeneemt, zelfs de strobalen.

 

Bezoekers van het Duitse pretpark Rasti-Land zullen dit jaar kunnen plaatsnemen in een nieuwe achtbaan, die een speciaal element bevat. Strohnado zal namelijk behalve spinnende bakjes ook bakjes hebben dat je ondersteboven draait als een hamsterwiel.

Het type achtbaan is nog vrij uniek, nog maar enkele van deze hamsterwiel banen werden gebouwd. Rasti-Land koos voor het type MX 620 Mixed Coaster, een kleinere versie dan Ravensburger Spieleland die de Europese primeur had met GraviTrax. In dat park koos men voor het Big Air Coaster, die net wat groter is en twee hamsterwiel bakjes heeft.

 

Strohnado zal een lengte hebben van 60 meter en een hoogte van 6 meter. De snelheid zou 8 meter per seconde worden. Drie van de vier gondels zijn klassieke draaiende gondels en draaien tijdens de rit rond. De laatste gondel zal overkop kunnen gaan. De baan wordt geleverd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group.

Bron en foto’s: Rasti-Land