Pairi Daiza stelt programma van 2022 voor

De Waalse dierentuin Pairi Daiza heeft haar programma van dit jaar voorgesteld. Het park zal zich nog meer richten op het behoud van onze natuur en het beschermen van de planeet. Ook de bezoekers van het park zullen hierin een rol spelen. De evenementen zijn ook bekendgemaakt.

 

See > Love> Save

Pairi Daiza start 2022 met de nieuwe slogan See > Love> Save. De slogan moet de mensen overtuigen meer te doen voor het behoud van de natuur en het redden van onze planeet. Het wordt één van de hoofddoelen van het park dit jaar en daarom zal het park een nog nauwere band creëren met de Pairi Daiza Foundation. Dit is een zusterorganisatie van het park die zich inzet voor het behoud van natuur en het beschermen van dieren in hun habitat. Een voorbeeld hiervan zijn de 623 ontvangen reptielen die nu een plekje gevonden hebben in de reptielenboot.

 

Pairi Daiza in 2022

Het park zal dit jaar 11 maanden geopend zijn. Hierdoor krijgen bezoekers de kans om het park telkens op een andere manier te ontdekken. Zo is het park het seizoen begonnen met het thema liefde. Tijdens carnaval wordt er dan weer feest gevierd en met Pasen wordt het park versierd met reuzeneieren en duizenden bloemen. In juli en augustus komen de bekende estivales terug op vrijdag en zaterdag. Het park sluit extra laat de deuren en overal zal je er kunnen genieten van muzikale optredens. Het park zal vanaf midden oktober Halloween vieren. Verwacht geen schrikwekkende acties of dergelijke, want het park richt zich net zoals vorige jaren op een sfeervol en familiaal evenement. Vanaf 1 december is er dan Winter Time. Het park zal dan volhangen met kerstdecoratie en heel veel lichtjes.

Er zijn er ook een heleboel dieren bijgekomen in het park. Twee sumatraanse orang-oetangs uit Boedapest vinden er nu een nieuwe thuis. In The Last Frontier zijn vijf Amerikaanse Zwarte Beren aangekomen. Die zullen nu samenleven bij de vijf andere beren. Pairi Daiza heeft ook een akkoord gesloten met China om de eerstgeboren reuzenpanda in België langer hier te houden. Ook de koningspinguïns vinden hun weg naar het park. Deze zal je vinden in een daarvoor speciaal ingerichte Pinguïnsgrot. Als laatste zijn er ook nog twee Westelijke Laaglandgorilla’s aangekomen in het park. Verder verwacht het park natuurlijk ook nog een heleboel geboortes en andere nieuwkomers dit jaar.

 

Bron & foto’s: Pairi Daiza