Olympia Looping geopend in Wiener Prater

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater haalt een ware klepper in huis. De Olympia Looping is er onlangs opgebouwd en is ondertussen ook al geopend. Olympia Looping is de grootste transportabele achtbaan ter wereld. In 2016 en 2018 was Wiener Prater al de thuisbasis van deze achtbaan.

 

Wiener Prater, een pretpark in de hoofdstad van Oostenrijk, heeft de grootste transportabele achtbaan ter wereld binnen gehaald. Een paar weken geleden werd het al duidelijk dat de Olympia Looping werd opgebouwd. Ondertussen is deze ook al geopend. In Wiener Prater betaal je geen entreegeld, er wordt dus per attractie betaald.

Eerder in 2016 en 2018 stond de achtbaan al in het pretpark. Toen werd hij afgebroken op het einde van de zomervakantie om erna opgebouwd te worden in München voor het Oktoberfest. Dit evenement ging de laatste 2 jaar door de pandemie niet door, dit jaar zou het evenement starten op 17 september. De kans bestaat dus dat de Olympia Looping na de zomervakantie weer uit het park verdwijnt. Olympia Looping werd voor het eerst in gebruik genomen in 1989 en werd destijds ontworpen door de legendarische attractie ontwerper Anton Schwarzkopf. De achtbaan dankt haar naam aan de 5 loopings, deze vormen samen de ringen van de Olympische Spelen.

 

Bron: The Red Coaster Channel/Wikipedia

Foto: TPF