Niagara Amusement Park opent een klassieke Schwarzkopf-achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park & Splash World, vroeger gekend als Fantasy Island, zal haar achtbaanaanbod uitbreiden met een echte klassieke Schwarzkopf-achtbaan. Althans dit wordt een mooie nieuwe aanwinst voor het park dat gered werd van sluiting, maar waarvan heel wat attracties verkocht werden.

 

Niagara Amusement Park & Splash World sloot in 2019 de deuren. Gevreesd werd dat dit een permanente sluiting zou worden, aangezien de meeste attracties verkocht werden, waaronder drie achtbanen. Eentje bleef in het park staan, de houten achtbaan Silver Comet. In 2020 kwam er dan toch nog goed nieuws naar buiten over het park. Gene Staples, die eerder al Indiana Beach en Clementon Park overnam van de failliete Apex Parks groep gaat ook dit park uitbaten.

De man staat niet enkel bekend om het redden van de drie pretparken, maar ook de redder van enkele klassieke Schwarzkopf-achtbanen die ten dode opgeschreven leken. Zo kocht hij de Quimera uit het voormalige Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico om deze als American Dreier Looping te heropenen in Indiana Beach.

Nu maakte ook Niagara Amusement Park bekend een Schwarzkopf-achtbaan te openen. Zij krijgen namelijk een zogenaamde Shuttle Loop Coaster die eveneens afkomstig is uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico. Deze achtbaan kende zelfs nog een verleden in Kennywood. Onder welke naam ze op haar nieuwe locatie door het leven zal gaan is nog niet bekend.

De achtbaan opende voor het eerst als Laser Loop in het Amerikaanse pretpark Kennywood, waar ze te vinden was van 1980 tot 1990. Vier jaar later opende de baan opnieuw in het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico als Cascabel 2.0. Dit park sloot de deuren in 2019. De achtbaan is 244 meter lang, is 45 meter hoog en wordt aan een topsnelheid van 88,5 km/u gelanceerd vanuit stilstand. Bij deze achtbaan wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde vliegwiellancering.

Bron en foto’s: Niagara Amusement Park