Bushalte Europa-Park Ringsheim krijgt unieke versiering

In Duitsland krijgt het busstation Ringsheim een originele toets van Europa-Park toegediend. Er werd namelijk een authentieke achtbaanwagen op het dak van de halte geïnstalleerd. Sinds eind 2021 werd het station officieel omgedoopt tot “Ringsheim/Europa-Park”.

 

De achtbaangondel die op het dak werd vastgemaakt is er eentje van de voormalige achtbaan Eurosat. Deze attractie werd in 2018 helemaal ontmanteld en vervangen door een gloednieuw exemplaar met Eurosat – CanCan Coaster. De gondel werd eveneens op een speciaal stuk rail vastgemaakt die speciaal ontwikkeld werd voor de bushalte. Ook deze rail is afkomstig uit de fabriek van de fabrikant Mack Rides.

De versieringen zullen extra bijdragen aan de hele reisbeleving van bezoekers die met het openbaar vervoer afzakken naar Europa-Park. Sinds de zomer van 2021 rijden langeafstandstreinen naar station Ringsheim.

Naast de achtbaandecoraties valt er ook een driedimensionale constructie van het Europa-Park-logo op het dak te bewonderen. Op de plannen voor de hal, die is uitgerust met stoelen, elektronische passagiersinformatie en een glazen achterwand, zijn ook de mascottes Ed Euromaus en Snorri in de achtbaanwagen te zien. Deze lijken op dit ogenblik nog te ontbreken.

Bron: Parkerlebnis.de
Foto’s: Thomas Mack, Europa-Park & gemeente Ringsheim