Alle attracties open in Walibi Belgium bij seizoenstart

Ondanks het wegvallen van een vergunning uit 2018 gaat Walibi Belgium toch alle attracties openen bij de start van het nieuwe seizoen. Sinds kort valt het park terug op een vergunning uit 2015 waardoor het park geen vergunning meer heeft voor onder andere de achtbaan Kondaa.

 

Een paar weken geleden raakte bekend dat de Raad van State een vergunning uit 2018 voor Walibi Belgium heeft ingetrokken. Daardoor valt het park terug op een vergunning uit 2015. Hierdoor heeft Walibi met terugwerkende kracht geen vergunning meer voor sommige attracties, restaurants en sanitaire installaties. Zo is er geen vergunning voor de populaire achtbaan Kondaa en kinderachtbaan Fun Pilot. Ook de restaurants N’Soso en Delhi’Cious vallen onder dezelfde vergunning. Desondanks dat het park geen vergunning heeft, zal het park toch alle attracties open bij de start van het seizoen. Het park wil de stedenbouwkundige inbreuk laten regulariseren. Hiervoor werd een verzoek ingediend bij de gemeente Waver, in afwachting zijn alle attracties gewoon geopend.

Walibi heeft zijn vergunning verloren doordat buurtbewoners naar de rechtbank zijn getrokken vanwege te veel geluid. Het park moet dus op zoek naar een oplossing zodat het minder geluid produceert. Buurtbewoners zijn het niet eens met de beslissing van het park om alle attracties te openen. Mogelijks volgt er dus een nieuwe rechtszaak, beide partijen komen op 24 maart samen voor overleg. Dit is anderhalve week voor de start van het seizoen.

 

Bron: RTBF

Foto: TPF