Uitgelicht: Timber Drop – Fraispertuis City

De achtbaan Timber Drop in Fraispertuis City is speciaal. Deze achtbaan heeft een meer dan verticale drop en een zeer compacte lay-out. De baan opende in 2011 en werd gebouwd door S&S – Sansei Technologies.

 

 

In 2011 opende Fraispertuis City haar achtbaan Timber Drop. Deze achtbaan, gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S – Sansei Technologies, is van het type El Loco. Typerend voor dit type is de meer dan verticale drop. Verder bevat de achtbaan enkele haarspeldbochten, die buitenwaartse banking hebben, wat zeer bijzonder is.

Timber Drop is een achtbaan van 29,3 meter hoog, ongeveer 400 meter lang en bereikt een snelheid van 66 km/u. De first drop van deze achtbaan heeft een hellingsgraad van 113°. Tijdens de rit ga je ook doorheen twee inversies, een Dive Loop en een In-Line Twist.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 120 cm groot zijn. Het park heeft zich ook geëngageerd om per 50 passagiers een boom te planten.