Six Flags New England sloopt achtbaan Goliath

Het Amerikaanse Six Flags New England gelegen in Massachusetts heeft haar Vekoma Giant Inverted Boomerang gesloopt. De baan was al een tijdje niet meer in werking, maar nu viel het doek definitief.

 

Six Flags Magic Mountain

In 2001 pakte Six Flags stevig uit en opende maar liefst drie dezelfde achtbanen in drie verschillende parken. Ze kregen allemaal de naam Déjà Vu. Dit is een vrij passende naam want de passagiers leggen het parcours zowel voorwaarts als achterwaarts af. Zowel Six Flags Over Georgia, Six Flags Great America en Six Flags Magic Mountain kregen een nieuwe topper in huis.

 

Ritbeleving

De rit begon met een achterwaartse, verticale optakeling die de passagiers naar een hoogte bracht van 53,9 meter en hun vervolgens losliet met een vrije val. Vervolgens kwamen de passagiers in een 33,5 meter hoge Cobra Roll terecht om daarna een 31,1 meter hoge verticale looping te trotseren. Dan volgde de 2de optakeling die de passagiers terug omhoog takelde naar de hoogte van 53,9 meter en vervolgens de passagiers het hele parcours achterwaarts af te laten leggen. De achtbaan behaalde een snelheid van 105, 6 km/u.

 

Een kopie van deze achtbaan staat in het Spaanse Parque Warner Madrid en draagt daar de naam Stuntfall.

 

Verplaatsing

Na 10 jaar operationeel geweest te zijn in Six Flags Magic Mountain werd beslist om deze baan te verplaatsen naar een ander Six Flags park, namelijk Six Flags New England. Daar opende dezelfde achtbaan in 2012 onder de naam Goliath. Deze werd geplaatst op de locatie waar voorheen een Shoot The Chute attractie stond met de naam Shipwreck Falls.

 

Nieuwe trein

Na 2 jaar operationeel geweest te zijn in Six Flags New England heeft het park beslist om de ‘oude’ Vekoma trein te vervangen door een nieuwr trein van Premier Rides. Echter heeft deze verandering niet veel goeds gedaan voor deze achtbaan. Na deze verandering zou de baan extreem onaangenaam en ruw geworden zijn. Verder kwam er nog een probleem aan het licht, de baan is heel storingsgevoelig geworden mede door de nieuwe treinen.

 

Aan alle liedjes komt een einde

In 2020 had het park bekend gemaakt dat Goliath niet zou opengaan voor het seizoen. In 2021 had het park het logo ’Goliath’ bij de ingang van de attractie verwijderd en hebben ze ook de achtbaan van het parkplan en website gehaald. Dit betekende niet veel goeds. In de loop van het seizoen is er ook een stuk rails verwijderd.

In februari 2022 kwam dan een hartverscheurende foto naar buiten. De achtbaan is volledig gesloopt en in stukken geknipt, daar ging de laatste Vekoma Giant Inverted Boomerang in een Six Flags park…

 

Déja Vu, Déja Vu en Déja Vu

De andere Déja Vu klonen in de Six Flags parken zijn ook allemaal verplaatst.

De baan van Six Flags Great America werd in 2007  verplaatst naar het park Silverwood in Idaho en draait daar tot op heden zijn rondjes.

Déja Vu van Six Flags Over Georgia werd ook in 2007 ontmanteld en dook in 2009 op in het Braziliaanse Park Mirabilandia en is tot op heden nog niet opgebouwd.

 

De fans die Stuntfall in Parque Warner hebben bereden zullen het met ons eens zijn, dit zijn fenomenale achtbanen en het is dus heel jammer dat er weer eentje wordt verwijderd. Laten we eindigen met een positieve noot, er is nu wel een ruimte vrijgekomen voor een nieuwe attractie.

 

Bron: Rcdb, Vekoma, Masslive.com