Six Flags Great Adventure heropent houten achtbaan El Toro

In Six Flags Great Adventure stond de houten achtbaan El Toro een tijdje stil na een incident dat afgelopen zomer plaatsvond. Deze publiekslieveling werd sindsdien aan een grondige controle onderworpen en daar waar nodig hersteld.

 

Op 29 juni 2021 liep het tijdens een ritje van de houten achtbaan El Toro mis. De wieltjes van het achterste bakje van het treintje ontspoorden en werden voor een deel van de rit meegesleept, waarbij de trein en de track zelf schade opliepen. Hierdoor kwam de trein uiteindelijk ook tot stilstand enkele meters voor de eindremmen. Gelukkig raakte bij het voorval niemand gewond.

 

Na maanden van inspecties en werkzaamheden kondigt het park nu aan dat de achtbaan deze lente zal heropenen. Dit uiteraard tot grote vreugde van de pretparkfans, want El Toro prijkt tijdens stemmingen steeds op de hoogste plaatsen van favoriete houten achtbanen wereldwijd.

 

El Toro

El Toro is een houten achtbaan die gebouwd werd door Intamin Amusement Rides. Voor de constructie werd gebruikgemaakt van ‘prefabtrack’, wat betekent dat de baandelen elders vervaardigd werden en op de site als een puzzel in elkaar werden gezet. De achtbaan heeft een hoogte van 55,2 meter en een lengte van 1.341,1 meter. Het treintje behaalt een snelheid van 112,7 km/u.

 

 

Bronnen: RCDB, Six Flags, nj.com

Foto: Six Flags