Sirocco geopend in de Efteling

De Efteling is sinds 26 januari terug geopend. De heropening van het park betekende ook de opening van een nieuwe attractie, namelijk Sirocco. Dit is de vervanger van de controversiële Monsieur Cannibale. De bootjesmolen neemt je mee naar de wereld van Sindbad en de sprookjes van 1001 nacht.

 

Monsieur Cannibale, de kookpottenmolen van weleer, is nu definitief verleden tijd. Zijn vervanger Sirocco is namelijk op 26 januari geopend. De kookpotten zijn veranderd door bootjes die vanaf nu ieder rondje in een storm terechtkomen. Ook de complete setting is veranderd, waardoor de attractie veel beter aansluit bij Vogelrok. Die setting is gebaseerd op de wereld van Sindbad en de sprookjes van 1001 nacht.

Monsieur Cannibale werd in 1988 geopend en draaide sindsdien maar op 1 snelheid. Sirocco is echter volledig aangepast met moderne technologieën, waardoor de bootjesmolen op verschillende snelheden kan draaien. In het begin draait de draaischijf nog op een rustige stand, maar naar het einde, wanneer de apotheose komt, draait de schijf op volle toeren. De bootjes zelf staan ook nog eens op losse draaischijven, waardoor ze afzonderlijk draaien.

Via deze technologie wordt er een storm nagebootst die de bootjes in beweging brengt en dat kun je zien in het hele gebied. Er zijn plofpotten die zorgen voor opspattend water naast de molen en uiteraard vind je in het gebied ook Sindbad de zeeman terug. Naast de attractie vind je overigens ook nog waterspeelplaats Archipel terug, deze is echter nog niet geopend vanwege het koudere weer. Sirocco heeft ook een eigen soundtrack die je kan terugvinden op onder andere Spotify. Van deze attractie zijn er ook pins gemaakt.