Schade aan maquettes Mini-Europe door stormweer

In het Brusselse Mini-Europe zijn enkele maquettes zwaar beschadigd geraakt door het stormweer van de afgelopen dagen. Het miniatuurpark deelde enkele foto’s op sociale media waarop we de schade zien aan onder andere de maquettes van het Brusselse en het Leuvense stadhuis.

 

De stormen Eunice en Franklin hebben in België en zijn buurlanden voor heel wat schade gezorgd. Zo richtten de stormen ook heel wat schade aan in het miniatuurpark Mini-Europe in Brussel. Het park heeft enkele foto’s online geplaatst waar we de schade zien aan enkele miniatuurgebouwen. Het stadhuis van Brussel is zijn toren kwijt en ligt op de Grote Markt van Brussel en het stadhuis van Leuven is er volledig omvergewaaid.

Mini-Europe is zoals eerder vermeld een miniatuurpark waar je heel wat bekende gebouwen kan spotten in mini-versie. Het park focust zich echter alleen op Europese gebouwen zoals de Eiffeltoren en de toren van Pisa. Het valt af te wachten hoe lang het duurt vooraleer alle schade hersteld wordt.

 

Bron & foto’s: Mini-Europe