Plannen voor nieuw overdekt Lego-belevingscentrum in Brussel

Pretparkgroep Merlin Entertainments heeft onlangs de plannen voorgesteld om een nieuw overdekt Lego-belevingscentrum te bouwen. Dit zou reeds in 2022 geopend moeten worden als onderdeel van het winkelcentrum Docks Bruxsel.

 

Merlin Entertainments is niet aan haar proefstuk toe, want er bestaan wereldwijd reeds 27 Legoland Discovery Centres. In de Benelux opende vorig jaar een eerste vestiging, namelijk bij onze Noorderburen in Scheveningen. Voor de versie van Brussel werd er gekozen voor een vernieuwd concept en dat zal Lego Discovery Centre worden genoemd. De bedoeling hiervan is om naamsverwarring met de grote Legoland-parken te vermijden.

Ook hier zal dit belangrijk zijn, aangezien Merlin reeds het idee had om een volwaardig Legoland-park te openen in Charleroi. De uiteindelijke beslissing hierover zal dit jaar nog genomen worden. Voor de opening zullen we vermoedelijk moeten wachten tot het seizoen van 2026 – 2027.

 

LEGO Discovery Centre 2.0

Het vernieuwende en innoverende concept belooft een interactieve darkride. Bovendien komt er een speelruimte voor kleine kinderen die bestaat uit glijbanen en een carrousel die volledig gethematiseerd zal worden. Verder krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf een Lego-raket te bouwen die ze vervolgens digitaal kunnen scannen en in de ruimte lanceren. Andere belangrijke onderdelen zijn een Lego-miniatuurwereld en een 4D-bioscoop.

Deze nieuwe meeslepende ervaring is ontworpen om meer familieactiviteiten mogelijk te maken en zal ook een nieuw team van Playmakers en Master Model Builders bevatten die de bezoekers zullen blijven inspireren doormiddel van leuke en interactieve LEGO Workshops.

 

Merlin Entertainments

Merlin Entertainments is de wereldleider op vlak van locatiegebaseerd familie-entertainment. Als Europa’s nummer één en ’s werelds op één na grootste exploitant van attractiebestemmingen, exploiteert Merlin 137 attracties, 24 hotels en 6 vakantiedorpen in 24 landen en op 4 continenten. Begin januari werd het flying theater “This is Holland” nog toegevoegd aan hun portfolio.

 

Bron: Merlin Entertainments