Movie Park Germany werkt opnieuw aan houten achtbaan Bandit

De houten achtbaan Bandit in het Duitse pretpark Movie Park Germany stond lange tijd gekend om haar ruwe ritverloop. Maar de investeringen tijdens het voorbije decennium werpen steeds meer zijn vruchten af. Ook deze winter werkt het park aan de houten achtbaan.

 

Deze winter gaat het park de volledige 180 graden bocht net voor de eindremmen vervangen. Het park kan hiervoor rekenen op de firma Cordes Holzbau. Het bedrijf stond in het verleden ook al in voor renovatie van Colossos in Heide Park. Tijdens het vervangen van de onderdelen wordt er 1,6 km aan dennenhout en 90 000 spijkers verwerkt aldus het park.


Bandit opende in 1999, de houten achtbaan werd gebouwd door Roller Coaster Corporation of America. Bij de opening kreeg de baan de naam Wild Wild West, naar de gelijknamige film met Will Smith. In 2004, bij de overname van het park en het verliezen van de rechten veranderde de naam in Bandit. De baan is 1099 meter lang en 27,9 meter hoog. Tijdens de rit van anderhalve minuut ervaar je een maximale snelheid van 80 km/u.

Bron en foto’s: Movie Park Germany