Legoland Deutschland kondigt nieuw themagebied met achtbaan aan

In 2023 zal in het Duitse Legoland een nieuwe achtbaan openen, en dat als onderdeel van een gloednieuw themagebied. Aan het hele project hangt een prijskaartje van niet minder dan 15,5 miljoen euro, en dat is de grootste investering in het park tijdens de afgelopen 20 jaar. De nieuwe zone zal zo’n 1,2 hectare in beslag nemen. De achtbaan wordt er eentje die we wereldwijd nog niet eerder hebben gezien in een Legoland-pretpark.

 

De voorbereidende grondwerken voor het nieuwe themagebied zijn onlangs van start gegaan. Dit gebied komt te liggen tussen het “Land der Pharaonen” en het hotel “Köningsburg”. Op deze plek zullen we volgend jaar kunnen instappen in twee attracties, waaronder dus een achtbaan, maar er zullen ook diverse nieuwe gebouwen uit de grond gestampt worden.

Volgens de directie van het park gaat het alvast over een opwindende achtbaan met veel actie. “We zijn erg verheugd om ’s werelds eerste achtbaan van dit type in een Legoland-park te kunnen bouwen en zo te voldoen aan één van de grootste wensen van onze bezoekers, namelijk zorgen voor een uitbreiding van een hoog niveau, vol met actie en energie”, aldus Dirk Schlecht (Technisch Directeur). De achtbaan zal toegankelijk zijn voor kinderen vanaf een basisschoolleeftijd, maar ze zal zeker ook hun oudere broertjes en zusjes aanspreken. Kortom, een achtbaan voor het hele gezin. Momenteel is het nog onbekend wie de achtbaan precies zal opleveren. Het park werkt overigens met veel diverse attractiebouwers samen, dus we durven hier geen gokje wagen.

Het Britse moederbedrijf Merlin Entertainments lijkt het licht gezien te hebben in Legoland Deutschland, want nog maar enkele maanden geleden maakte het bedrijf al bekend dat er voor het jubileumseizoen van dit jaar ook fors geïnvesteerd zal worden met de komst van een nieuw accommodatie in het vakantiedorp en een grondige renovatie van 36 reeds bestaande themawoningen.

 

Bron en foto’s: Legoland Deutschland